In de omgeving

In de Omgeving

VAASSEN

Pannekoekenrestaurant de Boskabouter

Op het vakantiepark zelf ligt Pannenkoekenrestaurant de Boskabouter. Met een mooi ruim terras, een grote buitenspeeltuin met springkussen en de lekkerste pannenkoeken uit de hele omgeving is dit een ideale plek voor een heerlijke pannenkoek, een lekkere bak koffie met gebak of natuurlijk een gezellige borrel.

Koffie- en Theehuys de Korenmolen

Een echte oude korenmolen uit 1870 die al jaren leeg stond, geen echte functie meer had en daarom in 2014 is omgetoverd is tot een heuse echte lunchroom te weten: ‘Koffie- en Theehuys de Korenmolen’ en hiermee de molen een nieuw leven en bestemming hebben gegeven.

Voor een lekkere bak koffie, maar ook een heerlijke lunch kunt u hier in de molen terecht. Bij mooi weer kunt u ook buiten genieten op het terras.

Indien u geïnteresseerd bent dan kunt u zelfs nog een uitgebreide rondleiding krijgen tot in de top van de molen, waarbij de molenaar enthousiast vertelt over de werking en de historie van de molen, met als hoogtepunt natuurlijk het draaien van de wieken van zeer dichtbij te aanschouwen!

 

Restaurant Kapadokya Vaassen (ook Afhaal/Bezorging)

Geen zin om te koken? Kies lekker en makkelijk voor pizza’s, pasta’s of vlees schotels van Restaurant/Grillroom Kapadokya. Regelmatig leuke acties, zoals bijvoorbeeld ‘pizzadag’; elke maandag, woensdag en vrijdag alle pizza’s voor € 8,00; kijk op hun website voor meer informatie of lopende acties/aanbiedingen.

 

 

VIERHOUTEN

Grill Restaurant De Boerenschuur

De Boerenschuur ligt te midden van indrukwekkende en uitgestrekte bospartijen en heidevelden aan de rand van het Veluwse dorpje Vierhouten. Oergezellig en met een zee van boeren bloemen om u heen. Iedereen voelt zich hier meteen thuis en behaaglijk.

Het grillrestaurant is warm en smaakvol aangekleed met allerlei voorwerpen die met het oude boerenleven op de Veluwe van doen hebben… Het grillen van vlees en vis is een gezonde wijze van bereiden omdat dan de vitamine en mineralen behouden blijven. Verse producten spelen ook een belangrijke rol evenals de verse kruiden uit eigen tuin. Ieder seizoen zijn er weer nieuwe verrassingen zoals wildgerechten in de herfst en heerlijke stamppotten in de winter…

Een aanrader is om te kiezen voor één van de heerlijke keuzemenu's die op de menukaart staan, waarbij een smakelijk assortiment van de verschillende gerechten opgediend wordt op een lange snijplank.

 

Restaurant/Herberg Tante Sjaan

Tante Sjaan heet u van harte welkom in ons sfeervolle restaurant in Vierhouten. Ontdek het ultieme huiskamergevoel van ons restaurant, geniet van ons terras onder het genot van een kopje koffie met een wisselende taart of van een heerlijke lunch of diner. U kunt bij Tante Sjaan op uw gemak bijkomen van een mooie wandeling of fietstocht op één van de prachtige fietsroutes in deze mooie omgeving op de Veluwe.

 

APELDOORN

Restaurant De Smoezer

Het restaurant in Apeldoorn waar u al sinds 1993 welkom bent voor een diner in een stijlvolle en ontspannen omgeving. Waar service en kwaliteit de standaard zijn en u als gast zich thuis voelt.

Voor een heerlijk avondje eten met goede service waarbij u op uw wenken bediend wordt!

Kasteel Cannenburgh

Ervaar de eeuwenoude schatten, rijk ingerichte vertrekken en schilderijen die tot leven komen. Het van oorsprong middeleeuwse kasteel Cannenburch is een stijlvol familiekasteel op de Veluwe. Het ligt in een prachtig oud parkbos met weilanden en vijvers en mooie aangelegde tuinen. Het kasteel kan worden bezocht en in de directe omgeving kan worden gewandeld of gefietst.

 

Gortelse heide

In de buurt van Gortel zijn er meerdere wandelgebieden te vinden. Ten noorden van Gortel is een groot stuk heide te vinden omringd door bosrijk gebied. De opgenomen route loopt gedeeltelijk om deze heide heen en doorkruist een aantal stukken bos.

 

Stadspark Berg en Bos Apeldoorn

Stadspark Berg & Bos is een natuurpark van 250 ha groot in de Apeldoornse wijk Berg en Bos. Het park ligt aan de rand van het Veluwse heuvellandschap.

 

Motketel

De Motketel in de buurt van Vaassen is een prachtig gebied vol met beekjes en sprengen. Door die beekjes en sprengen staat het gebied op plek 9 in de top-100 van de Historisch Geografie Nederland. Je vindt hier bijvoorbeeld een prachtige afwisselende wandeling van 6.1 kilometer door droog heidelandschap en door vochtig natuurbos.

 

Het Verscholen Dorp

Het Verscholen Dorp in Vierhouten (Gelderland, op de Veluwe) bood tijdens de Tweede Wereldoorlog gedurende anderhalf jaar onderdak aan 80 tot 100 verzetslieden, onderduikers, Joden, geallieerden en zelfs een gedeserteerde Duitse militair. De onderduikerslocatie werd in oktober 1944 door de nazi’s ontdekt, met dodelijke gevolgen.

 

Wandelingen vanaf de Ossenstal Epe

Vanuit Epe is het mogelijk om via een fraaie fietstocht De Ossenstal te bereiken, die door bossen en langs heidevelden voert. Vanaf het restaurant leiden ook diverse wandelroutes het bos in. Er zijn verschillende routes van variërende lengtes, die gemarkeerd zijn met gekleurde paaltjes.

 

Aardhuispark

Het Aardhuis, het historische bezoekerscentrum van Kroondomein Het Loo. Het is heerlijk wandelen in het aangrenzende Aardhuispark met grote kans op het zien van Edelherten en Damherten. Op afspraak kunt u met een natuurgids meewandelen door het park waardoor het lijkt of zelfs de eeuwenoude bomen kunnen praten.

 

 

Activiteiten

Binky Apeldoorn Binky

Binky is de leukste speelboerderij in Apeldoorn. Bouw je eigen hut, klim en klauter er op los in het uitdagende parcours of stap in de waterfietsen!

 

Heggies Speelschuur/Binnenspeeltuin

Heggies Speelschuur – Camping De Zandhegge – Emst – Heggiesspeelschuur

 

Familiepark Julianatoren

Een dagje Julianatoren met het hele gezin? Dit familiepretpark in Apeldoorn is overzichtelijk opgezet en heeft verschillende attracties voor kids van 2 tot en met 12 jaar, zodat je er voor ieder wat wils vindt. Zo hebben de kleintjes de tijd van hun leven in het Kabouterwonderland en gaan tieners helemaal los in de Tollende Hoed. Op deze pagina zetten we de leukste attracties van Julianatoren op een rijtje, plus de praktische informatie over het park en de leukste accommodaties om van jullie bezoekje aan Julianatoren een echte pretpark vakantie te maken!

 

Speelparadijs & Kinderboerderij de Koperen Ezel

De Koperen Ezel is een kinderboerderij met veel verschillende dieren en daarnaast is er een superleuke speeltuin. Voor urenlang plezier met de kinderen!

 

Apenheul Apeldoorn

Het leukste dagje uit tussen de apen, dát is Apenheul. In dit prachtige, groene park op de Veluwe ontdek je bijna 300 apen, waarvan een deel losloopt!

Veluwse Bron

Hét wellnessresort van de Veluwe: de Veluwse Bron. Kom helemaal tot rust en geniet van de vele verschillende thermen en sauna's.

Zwembad/Sportcentrum de Koekoek Vaassen 

Een multifunctioneel sportcomplex in Vaassen (gemeente Epe) op de Veluwe. De accommodatie beschikt over een zwemgelegenheid bestaande uit een wedstrijdbad en meerdere recreatiebaden met diverse voorzieningen, een spraypark, sporthal, vergaderruimte en gezellige horeca.

 

Openlucht Zwembad Boschbad

Het openluchtbad Boschbad in Apeldoorn is gelegen in Apeldoorn-West. Het bad bestaat al meer dan 80 jaar en is niet meer weg te denken uit het historisch beeld van Apeldoorn. Tijdens de zomermaanden is het Boschbad dé plek om heerlijk te komen zwemmen, relaxen en plezier hebben met familie of vrienden.

 

Zwembad de Scheg Deventer

In zwemparadijs De Scheg in Deventer staan jong en oud tijdens een dagje uit spetterende avonturen te wachten. Duik in één van de vele glijbanen, zoals de 80 meter lange wildwaterbaan de Gletsjer Slide. Ga met het hele gezin van de familieglijbaan Lava Slide of de 70 meter lange Northern Light Slide die nog sneller is dan het Noorderlicht! Ook voor de jonge gezinnen met baby’s, kleuters of peuters is er veel te beleven. Kinderen van 0 tot en met 5 jaar spelen in Dave’s Schateiland met water én zand, een echt dagje uit! Lekker ronddobberen samen met papa of mama in het zwembad mag natuurlijk ook!

 

 

Paleis het Loo

Paleis Het Loo is een paleis gelegen aan de rand van Apeldoorn. Het paleis werd tot 1975 door leden van de Koninklijke familie van Nederland bewoond. Sinds 1984 is het als Nationaal Museum Paleis het Loo opengesteld voor publiek en vinden er tentoonstellingen en evenementen plaats

 

Kasteel Cannenburgh

Ervaar de eeuwenoude schatten, rijk ingerichte vertrekken en schilderijen die tot leven komen. Het van oorsprong middeleeuwse kasteel Cannenburch is een stijlvol familiekasteel op de Veluwe. Het ligt in een prachtig oud parkbos met weilanden en vijvers en mooie aangelegde tuinen. Het kasteel kan worden bezocht en in de directe omgeving kan worden gewandeld of gefietst.